Social icons

2019/07/22

BABY TALK

Hei armsad! Ma hoidsin päris pikalt sotsiaalmeediast eemal seda infot, et ma ootan beebit :) Ma ei tahtud sellel teemal väga varakult rääkida, kuid nüüd, kui mul on umbes kuu aega veel tähtajani jäänud, olen lõpuks valmis andma väikese ülevaate kogu raseduse kulgemisest ka teile. Ehk siis keda huvitavad beebijutud ja kõik sellega kaasnev, jälgige ka edaspidi mu blogis pealkirju BABY TALK, mille alla hakkan erinevaid beebiteemalisi positusi tegema.
Aga alustame siis algusest.

juuni alguses Kreekas, nädalaid kuskil 28


RASEDUSE ALGUS
Kes siis veel aru ei saanud, on mul beebi tähtaeg augusti lõpus ning sündimas on.... pisike printsess :) Ehk minu perre lisandub hulganisti roosat juurde, vuhuu! Ma mäletan, et rasedustesti tehes ma olin jumala kindel, et test valetab, kuna kasutasin mingit vanemat testi, mis mul kodus juba ammusest ajast igaks juhuks oli alles jäänud. Pärast esimese testi tegemist läksin järgmine päev apteeki ja ostsin igaks juhuks paar uut testi ja tegin kodus testid uuesti. Kõik testid näitasid kahte triipu ja nii ma siis mehele ka teatasin üsna tuimalt, et kuule, nüüd on vist nii :) Esimene ämmakas oli mul jaanuari lõpus ja siis sain ka ma 100% kinnitust, et beebi on tulekul. Beebi soo saime teada alles 20 nädala paiku. Ma ise arvasin üsna kindlalt, et poiss tuleb, kuid olin väga õnnelik kui sain teada, et tuleb hoopis tüdruk. On, kellele kogu oma roosamannat, hobuste ja tantsimise huvi edasi pärandada!

TERVIS ja ISUD
Kui tavaliselt tunnevad pajud tulevased emad end esimestel raseduskuudel üsna kehvasti, koguaeg ajab iiveldama ja ei talu paljusid sööke ega ainuüksi teatud toitude lõhnu, siis mina pääsesin nendest asjadest. Ma tundsin end üsna hästi kuigi olin ehk rohkem väsinum esimestel kuudel. Eraldi vitamiine ma ei pidanud võtma hakkama, kuid igapäevaselt tarbin ma nt mangeesiumipulbrit, et ei tekiks krampe. Mingeid veidraid söögiisiusid mul ka ei ole olnud, kuid ma suurima hea meelega söön erinevad värsked toiduained nagu maasikad, kurgid, tomatid jne. Ma lähen suht õhinasse kui saan nt värsket kurki süüa. See maitseb praegu palju paremini kui muidu :D  Unega ei ole mul ka probleeme ning magan terve öö kenasti ära (ka praegu, 8.kuul). Et sellist mitu korda öö jooksul wc vahet jooksmist mul ei ole. Aga magamise kohta ütlen küll, et mugav on magada ainut vasaku külje peal, paremal poolel külili olles hakkab ebamugav.
Siis üks veider iseärasus oma keha juures, mida ma märkasin alles hiljuti, on see, et kehakarvade kasv on aeglasem. Et kui tavaliselt päev pärast raseerimist juba tunnen kerget siilikat, siis praegu nii ei ole. Juuksed kasvavad hetkel hästi ning on pigem vähem lahti kui tavaiselt (aga ma juba tean, et pärast sünnitust võib see kõik muutuda ja mul plaan mingid juuksevitamiinid tellida). Ning rinnad - oeh, need on ikka korralikult kasvanud! :D


TRENN
Üsna raseduse alguses ma käisin veel ka ratsutamas, kuid kuna mees vaatas imelikult, siis lõpetasin selle veebruari alguses ära ja hakkasin hoopis jõusaalis käima. Jõusaalitrenni olen ma teinud terve raseduse vältel. Teen täpselt neid harjutusi, milles ma end mugavalt tunnen ning ei kasuta mingeid hiigelsuuri raskusi harjutuste tegemisel (kasutan nt 2-3 kg hantleid).  Kuna ma ratsutamas ei saanud enam käia, siis ma lihtsalt ei suutnud koju istuma jääda ja mitte midagi teha. Öeldakse ju, et rasedus ei ole haigus ning kui rase tegi trenni enne beebiootele jäämist, võib ta treenida edasi ka terve raseduse vältel. Ka mu ämmakas soovitas mul aktiivne olla, sest siis on mul lihtsam sünnitada ja hiljem ka lihtsam sünnitusest taastuda. Lisaks tunnen ma end ülihästi kui saan trenni teha, sest siis ei tunne ma oma tavapäraseid seljavalusid. Tavaliselt treenin 3-4 korda nädalas. Mida suuremks on kõht läinud, seda rohkem ma olen hakanud jälgima, mida ja kui palju treenin. Näiteks selle viimase kuu plaanin pigem rõhku pöörata ellipsi masinal treenimisele (40 minutit ellipsil ja ma olen jumala soss!). Kui mu kodu lähedal olev jõusaal vahepeal kinni oli, tegin kodus erinevate YouTube videote järgi trenne, mis olid spetsiaalselt rasedatele mõeldud. Rasedana treenimine on ikka kohati naljakas ka, sest kui tavakondistioonis tegin ma teatud hajutusi üsna lihtsasti, siis praeguses konditsioonis lihtsalt ei jaksa enam kõike teha ja mõni lihtsam liigutus ajab juba kiiresti higistama. "Arbuusiga" treenimine ei ole lihtne :D 

Vasakult: Spartas trennis, Järveküla Spordhoones 5.mai, Järveküla Spordihoone 22.juuli, Järveküla Spordihoones 10. aprill


RASEDUSEST TEAVITAMINE
Kui mu oma mees sai rasedusest teada kohe, siis pere teavitasin alles veebruaris ning sõpradele ja töökaaslastele alles kuskil aprillis/mais, kui mul oli juba rasedust kuskil 6 kuud. Ma sain oma rasedust üsna kaua varjata, sest mul ei paistnud pikalt kõhtu välja ja veel 5.kuul kandsin täitsa tavalisi teksaseid. Lihtsalt väga ümber pluuse ma selga ei pannud (kuigi neid ma ei kanna ka niisama väga tihti). Eks ikka kahtlustati, sest miks ma ikka koguaeg kainekas olin vms, aga ma siis ruttu ajasin kõik selle süüks, et ma elan linnast väljas vms :) 
Töö juures oli mul viimane päev enne "puhkust" juuli alguses ning sellest ajast saadik olen ma siis kodune olnud. Päris veider on mõelda, et nüüd poolteist aastat tööl ei käi ja olen ainult kodus. Oma viimasel päeval isegi pillisin, sest emotsioonid olid vist nii laes ja mul oli nii tore vaadata, kui ägedad töökaaslased mul ikka on ja kui toetavad. Lisaks tegid nad niiiiiii armsaid kingitusi. Väike ülevaade ka alloleval pildil.Nüüd paari viimase nädala jooksul olen tegelenud beebiasjade ostmisega ja juuli lõpuks peaksime ka lapse tuppa garderoobikapid saama ja siis läheb alles suuremaks sisustamiseks. Kõik ikka viimasel minutil :) 

Kui teil on mulle küsimusi seoses mu rasedusega, siis võite neid jätta siia postituse alla kommentaaridesse või kirjutada neid mulle Facebooki/Instagrami.

Järgmises postitses jagan teiega pilte enda beebiootuse pildistamisest ning sealt edasi ka mulle korraldatud baby shower'ist :) Ehk siis olge valmis nägema palju-palju roosa-mannat lisaks mu tavapärastele ilutoodete postitustele.


Postita kommentaar