Social icons

2018/04/05

BOOST YOURSELF 3 DAY DETOX CHALLENGE
Ja ma tegingi seda! Läbisin 3-päevase Boost Yourself puhastuskuuri ning jagan teiega nüüd veidi taustainfot, kuidas ma end tundsin, kas kõht oli väga tühi, kas ma kaotasin kaalu jne. 
Mul oli plaan see kuur läbida juba eelmise challange ajal, tellisin isegi Detox pulbri ära, kuid siiski ei teinud seda. Mõtlesin, et proovin ennem lihtsalt smuutit kas hommikul või õhtul tavalise toidukorra asemel süüa, et harjuda maitsega jne. Seekord oli plaan paigas - teen ära! Mingit erilist ettevalmistust ma selleks ei teinud, peale poest vajaliku kraami ostmise muidugi :D Varusin endale õunu, pirne, banaane, spinatit, külmutatud maasikaid, apelsine, mangot ja mandlipiima. Lisaks ostsin snäkiks juurde ka beebiporgandeid.

1.päev
Eelmine õhtu ma lõikusin juba kõik asjad valmis, et hommikul kiiremini smuutid valmis saaks. Nii hommiku-kui lõunasmuutid olid mul täpselt samad: õun, banaan, spinatilehed, vesi ja detox pulber. Lõuna omasse lisasin veel pirni. Esimese smuuti jõin ära enne 9-t, lõunasmuuti kuskil ühe aeg. Elasin kogu tööpäeva kenasti üle. Vahepeal tarbisin palju vett ja jõin ka ühe taimetee. Ma ütlen ausalt, et sellest 0,5l smuutist saab kõhu ikka päris täis. Õhtuse smuuti tegin maasikate, spinati, detox pulbri ja mandlipiimaga. Mandlipiimaga on ikka eriti maitsev! Vahepalaks söin veidi mangot. Esimene päev üle elatud ja tühja kõhu tunnet ei olnud kordagi. Ka energiat jagus kogu päevaks.


2.päev
Hommikuks olin samuti kõik vajalikud koostisosad valmis lõiganud ja hommikusöögi tegemine käis kähku. Kuna seekord ma ei olnud kontoris, vaid ajasin asju autoga ringi sõites, siis tegin lõunasmuuti kohe hommikul valmis ja võtsin kaasa. Hommikusmuutis olid mul pirn, mango, spinat, avokaado, vesi ja detox pulber. Avokaado annab smuutile nii mõnusa pehme tekstuuri.Lõunasmuutile lisasin maasikaid, banaani, spinatit, mandlipiima ja detox pulbrit.  Lõunal käisime väljas söömas, kus mina tellisin ainult taimetee ja minu kaasa burgeri. Päris karm oli nende toidulõhnade keskel oma smuutit juua, aga sain hakkama. Ja ma päris ausalt ei ampsanud ühtegi friikat oma mehe taldrikult :) Muidu ma teen seda alati!  Vahepeal näksisin kaasa võetud beebiporgandeid ning jõin sidrunivett. Õhtusöök venis mul aga väga hilja õhtusse, sest mul oli vahepeal trenn ja enne seda söin ainult ühe banaani. Trenni eel tundsin küll, et pea on veidi uimane või selline nagu nõrk tunne oli. Läksin siiski trenni ja võitlesin oma uimasusega. Enne trenni söin ka ühe magneesiumipulbri. Õhtusmuuti tegin alles 21 aeg ja selleks ajaks mul pea veidi ka valutas. Kui kõht oli täis, siis läks peaavalu üle ja ma jäin suht kiiresti õhtul magama. Teinekord tean, et ei tasu nii rasket trenni teha kui smuutikuuril olla. Energia oli õhtuks ikka täitsa otsas.


3. päev
Smuuti koostisosad blenderisse ja hommikusöök sai autosse kaasa võetud. Võtsin seekord ka beebiporgandeid tööle kaasa, et oleks hea vahepeal näksida. Lõunasmuutis olid mul pirn, banaan, spinat, apelsin, detox pulber ja vesi. Kusagil nelja-viie vahel tundsin ka, et veidi uimane olen, kuigi jõin palju vett terve päeva jooksul. Õhtusmuuti tegin kuue aeg ja päris hea tunne oli viimast smuutit juua :) Õhtul söin veel paar maasikat ja juba läksingi magama.


Tulemused
Kokkuvõttes ütleksin, et sain selle kuuri tehtud ning ma tegelikult kartsin, et see on raskem. Mul isegi ei tekkinud mingeid tohutuid isusid, mis oli üllatav. Muidu ma olen selline magusasõber, et raske on isegi 1 päev ilma ühegi kommita üle elada :D Kuigi need smuutid maitsevad hästi ja kõht püsib täis, siis on minu jaoks üsna üksluine ainult ühte sama toitu 3 päeva järjest süüa. Aga kogu see kuur mõjus mu kehale hästi. Kaotasin 2 kg ja kergem on olla küll. Suutsin päris palju tööd selle aja jooksul ära teha ja keskendumisega probleeme ei olnud. Vetsus käisin küll ikka väga tihti, järelikult ainevahetus oli päris kiire. Kuigi sellega pole mul kunagi probleeme olnud ja mees mul alati naerab, et kas Türilt Tallinnasse jõuame ilma, et ma vahepeal wc ei tahaks :D  Samas ei saa ma öelda, et mul tohutult energiat oleks juurde tulnud, pigem vastupidi, et õhtuks ikka väsisin rohkem ära. Minu jaoks oli see kuur täielik enesedistsiplineerimine, sest keegi mind ju ei sundinud seda tegema vaid ma ise tahtsin seda teha. Ja ma olen täiega rahul, et seda tegin, sest ma ei uskunud, et ma sellega hakkama saan. 

Kes soovib rohkem selle kuuri kohta või üldse nende huvitavate superpulbrite kohta lugeda, mida ma oma smuutides kasutasin, siis soovitan piiluda smuutid.ee veebilehele. Ühest Detox pulbripakist jagub u 28 smuutiks (seda tuleb lisada 1-2tl). Mul jäi seda pulbrit veel alles ning kindlasti teen smuutisid veel edaspidigi. Kuna ma pole eriline hommikusöögi sööja, siis nüüd leidsin omale miskit, mida on kerge valmistada ja täidab kõhtu. Nüüd tahan veel ka teisigi Boost Yourself pulbreid proovida, et oma smuutiarmastust veelgi suurendada :)

Kas keegi teist on selle kuuri läbi teinud? Kuidas enesetunne on olnud? 
2 kommentaari

  1. Me ei ole seda kuuri läbinud, ega neid pulbreid kasutanud, olen vaid nende retseptide järgi teinud smuutisid välja on jäänud ainult pulbrid või olen need asendanud macapulbriga.Ütleksin ka, et eriti energjat ei ole juurde tulnud ning vahel on hakanud ka pea kergelt valutama ja uimasus on olnud, kuid hommikuti on hea smuutisid vahel teha ja peale trenni on ka hea smuutisid juua.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma olen nõus, et hommikuti ja peale trenni on smuutid ideaalsed! :)

      Kustuta